Voorbeeld

Onze e-learning gewenstgedrag.nl helpt leidinggevenden of vertrouwenspersonen om de onderwerpen ongewenste omgangsvormen en integriteit levend te houden binnen de organisatie. Via herkenbare dilemma’s en interactieve inhoud helpen we mensen om zich bewust te worden van deze thema’s.

Hoe ziet de e-learning eruit?

Start

Deelnemers aan de e-learning krijgen via e-mail een username en tijdelijk wachtwoord. Hiermee kunnen ze inloggen op de voorpagina van de e-learningomgeving:

Als ze hun inloggegevens kwijt of vergeten zijn, kunnen ze via deze zelfde pagina een nieuw tijdelijk wachtwoord aanvragen.

Na inloggen

Na inloggen zien deelnemers de module die voor hun van toepassing is. We hebben speciale inhoud voor leidinggevenden, medewerkers en vertrouwenspersonen, zowel voor ongewenste omgangsvormen als voor integriteit.

 

Elke module bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een welkomstwoord met video
  • Een onderdeel voor het verbeteren van kennis en vaardigheden
  • Een onderdeel voor naslag

Kennis en vaardigheden

De e-learning bestaat uit vragen over kennis en dilemma’s die door filmpjes, animaties, geluidsfragmenten of tekst worden aangereikt. Door uitleg en extra informatie wordt de kennis en bewustwording vergroot.

Een voorbeeld van een vraag uit de module over omgangsvormen voor medewerkers staat hieronder:

Voorbeeld vraag: verantwoordelijkheid nemen

Na het kiezen van één van de antwoorden, drukt de deelnemer op de knop ‘controleer’. Dan verschijnt de feedback op het antwoord van de deelnemer. Vaak is dat een tekst. Bij deze vraag is het ook feedback in de vorm van een filmpje:

Na het bekijken van het filmpje of het lezen van de tekst, kan de cursist door naar de volgende vraag.

Zowel voor ongewenste omgangsvormen als voor integriteit is een grote hoeveelheid vragen gemaakt. Voor integriteit staat hieronder een voorbeeld:

Welk antwoord zou jij kiezen? En wat vindt de organisatie ervan? Nogmaals, het gaat hier niet om het ‘goede’ of ‘foute’ antwoord, maar om bewustwording van de integriteitsdilemma’s in een werkomgeving.

Het aantal vragen en de inhoud ervan kan per opdrachtgever worden aangepast. Een overzicht van de antwoorden van de deelnemers kan geanonimiseerd gebruikt worden door de organisatie om een beeld te krijgen van de ideeën en kennis van de medewerkers.

Hoe in te zetten?

Deze e-learning is ‘los’ in te zetten of kan worden gecombineerd met teamoverleg, workshops of trainingen. Hierdoor kan de materie worden uitgediept en kunnen de benodigde vaardigheden worden getraind.

De e-learning is zodanig gemaakt, dat hij overal en altijd te gebruiken is, ook mobiel. Zo kunnen medewerkers op een moment en plaats die hen uitkomt zich verdiepen in deze belangrijke onderwerpen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over hoe gewenstgedrag.nl kan worden ingezet? Neem contact met ons op via onze contactmogelijkheden.